NOVĚ NA PULTECH: Rider Waite Tarot: Letitý něžný přítel…


Klasika, která stojí je nádherným podkladem pro další karetní sady. Arthur Edward Waite stvořil tyto karty již před 115 lety a mnohá vydání už by se ani spočítat nedala. Nadčasové nejvíc, jak jen mohou být. Klasika, na které se nejvíce naučíte. Základ, který otevírá dveře k intuici, která si už s karetními významy dále poradí.

Probudí v nás proud myšlenek, pocitů a návrhů, které zvažujeme, když nad svým problémem nebo otázkou s kartami společně přemýšlíme. Jsou jako letitý něžný přítel. Umí poradit vždycky.
Ale věděli jste, že když budeme příliš neodbytní, tak budeme dostávat matoucí a podivné odpovědi? Říká se to o nich, ale může to být způsobeno i tím, že přílišným tlakem na odpověď se dostáváme do stresu a nejsme schopni už správně vyhodnotit dané odpovědi a karty.

 

Co s kartami najdeme?

-          Moudrého rádce pro každou příležitost

-          Sbírku životních souvislostí, emocí a moudrosti

A to vše se ve výkladech míchá a míchá… a docházíme své odpovědi.

Úhly pohledu, které hledáme

Jejich laskavá pobídnutí nám ukáží naše možnosti, které by nás třeba ani nenapadly. Zkusme to…

Co mám udělat, zahrnout do svých plánů, udělá mi to dobře, ale na první dobrou mne to asi nenapadne?

Král holí: rázná rozhodnutí, která dosti dopadají i na vaše okolí. Motivace k činům, u nichž nebylo žádných pochyb. Doslova je to král, který svým plamenným projevem umí strhnout okolí. Jednoznačné ano na vše, co se ptáte!

Charisma, úsilí, dřina…

Dobrý čas uvažovat nad svými životními vizemi, lépe se pak vyjevují…

Tak zejména poslední věta, tu do kamene tesat. A být rozhodnější a opravdu nepochybovat.

Jak vidíte na tomto malém příkladu, charisma karet je opravdu úžasné. Příručka je tentokrát psána s lehkostí a důrazem na náš moderní život, naše potřeby. Ale také tak, abychom dobře pochopili základní významy karet a s tím, co k nám přijde dál, si už poradili sami.

O tom to totiž je. Karty nás někdy posunou kupředu, ale jindy chtějí, abychom si na svá řešení přišli sami.

Rider Waite Tarot je karetní sada Arthura Edwarda Waita,, které se prodalo od prvního vydání  před více sto lety více než sto milionů výtisků. Přiložená příručka od české autorky Renaty Petříčkové popisuje karty krátce, prakticky a vede každého vykladače k jeho vlastním odpovědím.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2024, www.synergiepublishing.com

Oblíbené příspěvky