Minikuchařka v kartičkách: Sladký život a hned 36 x!

 Zdá se to málo? Rozjitřený mozek představami všech těch jídel budete mít už v polovině!

Milujete sladké hřešení a přitom si nechcete zatížit žaludek, tělo a mysl tím, že do sebe nacpete něco přeslazeného a nekvalitního? Jak často s tímhle bojuju! A ke kuchařkám zdravé výživy a sladkostí se stavím poněkud vlažně. Jenže tohle je návod, jak si užít lehce a bez bolestí břicha dobré jídlo. Vlastně to je i dobrý základ pro zdravé a perfektní stravování pro každého, kdo má rád sladké. Já bych se nebála tyhle dobroty zařadit na jídelníček klidně každý den.

A jsem si jistá, že neztloustnu tolik, jako kdybych si každý den sem tam ujedla nějakou tu čokoládovou tyčinku plnou cukru tak štiplavého, že jen těžko rozeznáte příchuť, jakou ta dobrota má. Jenže – cukr je návykový a mozek reaguje už jen na ten příval cukru! Ach, jaká úleva od stresu….
Tady najdete 36 receptů, které jsou doslova na dosah. Jsou navíc velmi rychlé, takže se k nim můžete uchýlit klidně už ve chvíli, kdy vás ta mlsná přepadne. Stihnete to! Slastí a pokušením je už samotný akt, kdy se kartičkami probíráte. To je dosti hříšné samo o sobě.


Nakonec jsem pochopila, oč autorkám jde
Kdepak, nemají v úmyslu vás okouzlit nesladkostmi a něčím zaručeně zdravým, ale vsadily především na CHUŤ. Nebudete zklamáni, poněvadž jsem nebyla zklamána ani já, náročná to čtenářka kuchařek a experimentátorka! A mlsounka! 

Celý rok a celá sezóna. Je to přece úplně jednoduché a je mi jasné, že už asi tušíte, kam mířím. Ke kvalitě… S jarem toužíme po svěžesti čerstvého jídla, a tak nabízí jídla z mařinky vonné nebo rebarbory a z prvních jedlých květů pampelišek, sedmikrásek a violek. Léto pak doslova hýří šťavnatostí bobulového ovoce, peckovinách. Podzim přináší jádroviny a chuť na teplé, za sebe říkám, třeba i skořicové pokrmy.  Najednou jsem si vzpomněla i na muškátový oříšek, který se velmi málo používá do sladkých jídel a třeba jen takové horké mléko s muškátem je úchvatný zážitek. Takové švestky a skořice!  Už se vám sbíhají sliny? No a v zimě se recepty stávají více vanilkové, více kořeněné a čokoládové s jemnou vůní citrusového ovoce. 


Těšíte se na léto?


Čím se sladí?
Tohle mne zajímalo úplně nejvíc. Množství cukru je tu sníženo na minimum, používá se tu kokosový cukr, hnědý cukr s karamelovou vůní a tím hřebem celé té výtečnosti opravdu zůstává ovoce a sladké vůně koření, které dodávají tělu minerální látky, vitamíny, vlákninu  - takže opravdu lze říci, že se bude mlsat zdravě! A já říkám, že důraz na kvalitu je tu obrovský a tak se s mnohými recepty vyplatí počkat, až bude jejich sezóna. A kupovanými zahradními borůvkami ta Pavlova, která tu je, nebude tak skvostná, jako s těmi lesními v červenci.

TIP: Skvělý dárek, malý do kapsy. Třeba zrovna k svátku matek, který se blíží!

Anotace:
Dopřejte si krátkou pauzu od každodenního shonu a oslaďte si život! 36 báječných sladkých receptů, které najdete v tomto balíčku. Jsou nejenom hříšně dobré, ale i zdravé. Je známé, že přemíra cukru lidskému tělu škodí. Tyto recepty jsou však sestavené s ohledem na rovnováhu, a tak můžete mlsat, aniž byste škodili svému zdraví. Mezi recepty najdete například sladké cuketové muffiny, borůvkovo-mandlové pusinky nebo sorbet z vodního melounu.

Vydala Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com

Oblíbené příspěvky