DUBEN 2017 pro jednotlivá znamení

Berani: Zásadní kroky i odpočinek
Pro Berany může být duben měsícem, ve kterém se sečtou jejich hříchy za celou zimu. Tím myslím imunitu, zdraví nebo to, co prostě odkládali. Najednou je to všechno zastaví a donutí nějak dořešit. Pokud takové dluhy nemáte, pak i v takovém případě může být duben měsícem zastavení, měsícem klidnějším, ve kterém naopak dostanete šanci přemýšlet o tom, kudy se vrhnout v životě dál. Důraz budete klást na vyřešenou minulost, na pocit rovnováhy, se kterým chcete postoupit dál. Není-li u vás ta cesta ještě úplně čistá, s velkou vervou se vrhnete do jarního úklidu svého života. A je-li už téměř připravena, u Beranů bych se nedivila ani nějakých zásadnějších životních kroků. Něco důrazně ukončit, něco naopak začít. Něco potvrdit, něco od sebe naopak odlepit s definitivní platností. Vše dělané s pocitem, že nyní už vím, co je kvalitní a pevně si za tím ve svém životě půjdu.
Tyto energie zásadních proměn a spravedlnosti, touhy po vyrovnání také mohou přicházet zvenčí v podobě událostí a situací, které vás mohou navést tam, kam potřebujete. Ale budou to jen náznaky velmi jemné, jen drobné události, které ale mohou mít velký dopad – takové poslední dílky do obrazu, který potřebujete vidět.
Zůstaňte v dubnu pozorní, milí Berani, na to, co se kolem vás děje, dobře rozmýšlejte nové směry a pečujte o své zdraví.

Býci: V samotě svých rozhodnutí se doberu!
Na Býky může v dubnu padnout notný kus osamělosti nebo i cíleného se usebrání do samoty. Jako kdyby toho na ně najednou bylo až příliš. Náhlý pokles energie před ještě většími událostmi v dubnu, které je čekají, ty pak mohou mít ale dvojí dopad. Zásadní jsou tu především dvě karty, Věž a Milenci, které následují po tom obtížném unaveném období, a které mohou pro každého znamenat něco jiného. Zdá se, že duben bude zásadní v tom, že definitivně obnaží to, co žijete špatně a falešně. CO příliš unavuje a bere energii.  Co je prostě u konce z toho důvodu, že už to dál nelze unést na bedrech. Něco z toho pak shodíte vy sami, o něco se postará osud sám. Náhle můžete být na křižovatce, na které nebudete vědět, kudy dál. Jedna cesta bude velmi podobná té staré, další bude úplně jiná, snad více od srdce. A bude tu také nutnost něco obětovat. Duben bude nepříjemný v tom, že bude až příliš ukazovat, že nic není zadarmo a že nemůžete mít všechno a že celá situace je už neudržitelná. Přílišné lpění a neochota udělat krok – kamkoliv – se bude odměňovat trápením a bezesnými  nocemi. V síle, v jaké to tady je, je klidně i možné, že to budou i stavy hraničící s depresí a úzkostmi. Nefalšovaný strach o to, co bude dál. No co… vraťte se v klidu a tichosti tam, kde je vaše srdce. Upřímně se podívejte na to, co opravdu můžete postrádat a co je pro vás naopak velmi důležité. Zvažujte. A možná se u toho nenechte rušit ani ovlivňovat druhými, duben pro vás vypadá velmi „zamotaný“ do kokonu. Jak když se v kukle líhne motýl. Je ale jen na vás, jestli se motýl vylíhne nebo jestli zárodek požerou červy minulosti a vlastních děsů.


Blíženci: Chaotický náhlý měsíc, kudy jít a kudy ne?
Na ně může být v dubnu kladen velký tlak z materiálního hlediska. Všechno, co považují za pevnou půdu pod nohama, se začne zvýrazňovat. Vystoupí více mužská role v životě a ta ženská zůstane upozaděná, o to více ale po ní budou Blíženci toužit. Duben pro Blížence bude jako aprílové počasí. Vstupují možná do nějaké nové fáze svého života, nebo do ní budou intenzivně začátkem měsíce tlačeni, do nějaké, ve které už není místo na to, co nefunguje… a náhle tu je krátkodobý pocit jistoty, vítězství, bezpečí, který se ale v následujících dnech zase mění v absolutní chaos a nejistotu. Řekla bych ale, že tento chaos je právě tím, co nejvíce potřebujete, protože přinese vyjasnění toho, co jste v minulých týdnech řešili. Rozvíří se prach… a pak si sedne do konečně už opravdu pevných kolejí.  Uvědomíte si, co skutečně k sobě potřebujete jako nezbytnou součást svého života. Co je pro vás nezbytně nutné, ale s tímto závěrem nespěchejte. Odpovědi mohou přicházet náhodou, ve snech, ve chvílích největší temnoty… Tam je pak i trošku zázračná energie náhlé pomoci a prohlédnutí. Intuice a chuť růst budou největšími pomocníky v dubnu. Nevzdávejte vůbec nic, naopak i přes prvotní chaos se toho v dubnu může nakonec osvětlit a ozřejmit neskutečně mnoho – a náhle, osudově. Tak, že najednou budete vědět, kdo je s vámi a kdo ne… Kudy jít a kudy ne…
V opatrnosti a v ochraně toho, co již máme, bude ta nejlepší cesta.

Raci: Důsledný měsíc plný jistot!
Je to zvláštní kombinace, která se mi tu ukazuje, milí Raci. Král mečů vám doslova vyskočil z balíčku, zdá se, že duben bude zásadním měsícem, kdy se k něčemu konečně rozhodnete. Ukončíte, začnete, změníte, je to směr, svěží závan nikoliv větru, ale přímo hurikánu. A všechno by to mělo být směřováno do témat, která se týkají paradoxně čekání, samoty, usebrání. Za Králem mečů máte Trojku holí, která je kartou čekání na budoucnost a aktivní tvoření této budoucnosti a Poustevníka. Chtění najít to světýlko, které potřebujete k dalšímu kroku.
S těmito kartami se může stát hodně věcí, každému to, co mu jeho jest. Můžete se rozhodnout stáhnout se do ústranní a  začít pracovat pouze sami na sobě. Můžete si více uvědomovat budoucnost a metody, jakými ji chcete formovat. Můžete se vydat na aktivní cestu za touto budoucností. Můžete začít chtít žít a cítit svou vlastní sílu a pro to uděláte úplně vše. I ty zdánlivě klidné a nicnedělající karty jsou velmi důležité a může za nimi být velká dávka potu a úsilí. Jde jen o to rozhodnutí. O to, že v dubnu vám mohou do cesty chodit záležitosti, která vás k tomuto budou chtít nasměrovat. Osekat od vás to, co už není co platné. Co bere sílu, co odvádí od pravého účelu vašeho žití. Berte tedy duben jako měsíc, kdy vám osud může ukázat cestu. A to možná i dost důrazně. Král mečů se s ničím moc nepáře. Stejně tak, chcete-li něco takového udělat vy, směle do toho – síly budete mít dost!

Lvi: Vyhřívejte se na sluníčku!
Snad po vás tento měsíc ani nebudu moc chtít nic jiného. Snad je to dokonce i to, co vám v dubnu nejvíce prospěje. Můžete se stát pozorovateli neskutečných dějů ve vašem životě a zdá se mi, že na ně nebudete mít velký vliv, či vás budou vyvádět z dosud nerozšmodrchaných situací (Kolo osudu jako hlavní karta, 8 mečů, 4 mečů, 9 pentaklů). Pro někoho úleva, pro druhého nepříjemné rozčeření klidné vody. Také pozor na únavu, nějaké ty nemoci nebo drobné úrazy mohou přijít v okamžiku, kdy byste se chtěli vrhnout někam, kam zatím nestačíte. A nemusí to být takhle dramatické, prostě to berte v dubnu tak, že kde narazíte na překážku nebo na neúspěch, tak tam to v dubnu už nezkoušejte. S koncem měsíce se to mění, tam potom možná i svoje touhy přehodnotíte do těch pravých, ryzích, opravdu vypracovaných hodnot a také budete lépe vědět, kudy se dál vrtnout.
Duben, jeho první polovinu, využijte pro svůj odpočinek a buďte jen užaslými pozorovateli toho, co se děje kolem vás. Nebála bych se říci, že to budou věci zásadní, spravedlivé, takové, na které jste dlouho čekali. Co vás tížilo, co už už jako kdyby bylo v cíli, ale stále ještě není. Může se vám tedy přechodně i třeba přitížit, nebo to můžete všechno pociťovat jako příkoří, ale velmi brzy tohle opadne a… jaro! Uvidíte všechno slunečné a zase krásné….

Panny: Akční měsíc. Najděte rovnováhu!
Pro Panny je to až netypicky akční měsíc, ve kterém bude na závadu snad jen ta jejich precizní povaha. Ta totiž může dostat na frak především tím, že se věci mohou jaksi vymknout z kloubů jinam, než Panny předpokládali. A když se ohlédnete nazpět, tak uvidíte, že v tom trošku zahrála roli nějaká impulsivita nebo přetečený pohár trpělivosti, prostě něco, co pro vás není zas tolik typické. Ale zase – pohnuly se ledy a je jasno. I když to nemusí být úplně příjemné. Naopak – to očištěné se potom rychleji ukáže a budete se moci snadněji znovu. Duben ale věnujte především sobě a svému zdraví – tady je asi nejvýraznější riziko celého měsíce – vyčerpání a nemoci s ním spojené. Nemoci, které jsou navázány na špatnou náladu, na pocit prohry, na něco, co vám není vůbec vhod. Na druhou stranu zklidnění a odpočinek velmi pomůže v tom, že naberete síly a uvidíte možnosti, které se nabízí. Zvednout se a jít dál… nespěchejte s tím. Na to je klidně dost času až další měsíc. Zatím vše pravděpodobně podrobíte své vlastní analýze a budete hledat řešení. Na druhou stranu – není darem to, když dostanete čas a „dobu hájení“ na to, abyste si rozmysleli, jak se svým životem či nastalými problémy naložit dál?

Váhy: Uváženě, pomalu, ale jistě!
Milé Váhy mají jako hlavní kartu měsíce dubna Svět. Ukončování i začínání. Ale v každém případě měsíc, ve kterém vás může velmi silně pronásledovat touha už něco doopravdy vyřešit. Zavřít za tím krám. Nebo se tak bude projevovat okolí a bude vás nutit do nějakého rozhodnutí. Je to dokonce pravděpodobnější, protože postoj Vah k tomu bude dvojí. Buď to bude nadšeně přijato, nebo je to doslova dostane na kolena. Buď opravdu nový impuls, nebo budou muset ulehnout na obrazné lože a jaksi se z toho všeho uzdravit.
To by se jim mělo povést, protože konec měsíce už je ve znamení Trojky mincí, která dominuje celému letošnímu roku. Nalezeno řešení, kompromisy, které vedou k dílu, jež se nakonec ukáže velmi ryzí. Možná víc, než si v tuhle chvíli myslíte. A tak pro Váhy mohu říci pouze to, že dobře zvažujte to, co k vám bude během dubna přicházet. I zdánlivě nedobré věci v sobě skrývají obrovský potenciál výhod.  Stejně tak to může být měsíc, ve kterém budete teprve toto zvažovat, abyste se potom rozhodli kde co ukončíte a kde začnete znovu. I vy si dávejte pozor na zdraví, nějaké ty vleklé důsledky zimy tam ještě mohou klidně proběhnout.

Štíři: Tohle vám bude svědčit!
Štírům bude duben svědčit. Velmi stoupne jejich potenciál, co se týče sebevědomí. Ale dar z nebes to tak úplně nebude, spíše před dvojí trnité keře a kameny dojdete k novým obzorům. Podívejme se na ty zapeklité problémky, které vám mohou otestovat vaši sebevědomou štíří sílu. Prvním z nich je 7 pohárů, tedy nějaké hledání pravdy, hledání toho, co je pravé nebo – pozor na to u vašeho znamení – i riziko, že nebudete právě toto chtít dělat, riziko, že únik do závislostí, do iluzí, útěk před světem a žitím bude lákavější, než rázné šlápnutí do toho, co už vám dýchá nepříjemně na krk. Nebojte se na to šlápnout, hned za touto kartou je ten nalezený poklad. Jste opravdu před cílem. Všude tam, kde se cítíte nepohodlně se nebojte řešení, protože je už za dveřmi. Někdy může být spojeno s jistou obětí, nebo nepříjemností, něco budete muset zanechat na místě, abyste prošli těmi novými dveřmi, ale ty obzory jsou krásné, i když možná ještě trochu v mlze. Celé se to opět spojuje v té síle a v tom stoupajícím uvědomění si svých výhod, sil, svého obrovského potenciálu. S těmito výbušnými kartami si jen dejte v dubnu pozor, abyste nepošlapali i květinky, které chcete ve svém životě zachovat…

Střelci: Do toho, půl je hotovo!
Máte-li v těchto dnech pocit, že už dál nemůžete, že jste unavení, nebo že už stačí jen kousek a… buď se zhroutíte, nebo už se konečně něco dobrého stane, tak to je pravděpodobně správný pocit. Váš duben je ve znamení karty Svět, která v sobě skrývá doslova všechno. Konce, začátky, vyřešení i nastolení nových situací, které teprve řešit budete. Zdá se, jako kdyby zrovna nyní na vás přišel ten čas, kdy budete mít chuť se stáhnout do ústraní a vyřešit něco, co už doopravdy vyřešit chcete. Toto období s sebou nese obrovský smysl pro rovnováhu, pro nalezení řešení – takže využijte duben k tomu, že se definitivně rozhodnete tam, kde o tom už delší dobu uvažujete. Budete všechno vidět správně, nespěchejte však na sebe. Není to nic, co by přišlo samo, náhle, rychle. Naopak – celý ten duben pro vás může být umolousaný, předlouhý, únavný, osamocený, jako kdyby vaše duše chtěla odpočívat a ani vám příliš nedovolí rozlet. Budete si chtít užívat sluníčko pěkně v klidu, nehybně a nejspíš také sami, bez společnosti druhých lidí.
Pokud na vás bude tato energie mít vliv pouze zvenčí, může se stát, že se z vašeho úhlu pohledu náhle stane něco, co lze nazvat prohlédnutím. Události se vyjasní, naleznete to světlo, směr. Sílu jít dál. A možná to s tou osamělostí nepřehánějte, protože ten Poustevník, který vám ji tu přináší, je také znamením, že se ve vašem okolí může objevovat osoba, která je moudrá a vědoucí. A která vám může velmi pomoci, byť třeba jen mlčenlivým ukázáním cesty.

Kozorozi:  Víte, co dělat? Asi ano!
Jako kdybyste si se Střelci vyměnili karty. Můžete se sami stát někomu pomocnou rukou – to bylo to první, co mě u vašeho dubnového výkladu napadlo. Možná je někdo, kdo potřebuje pohladit, ukázat, že má proč „oslavovat život“. Ale ani vy sami se nevyhnete zásadním změnám. Výklad se rozděluje na dvě roviny. Pokud máte pocit, že si žijete celkem v pořádku a v souladu s tím, co chce vaše duše, pak je před vámi opravdu příjemný měsíc, kdy se zastavíte v tom jarním proudu a opravdu si užijete. Dostanou se vám výsledky vaší činnosti, zralé plody čehosi, co vznikalo v minulosti. Naopak, pokud máte pocit, že stojíte na rozcestí, na křižovatce, ze které už jste vystrkáváni na jednu cestu, už nemůžete udělat krok zpět, pak duben může být tím měsícem, ve kterém se celá minulost a možná i přítomnost zhroutí. Svět a Věž je o konci, který tušíte. Který víte, že přijde, jen jste ho asi nechtěli tak brzy. Ale je jasné, že je třeba jít dál a v hloubi duše víte, že i když to třeba bude temné přechodné období, tak je potřeba.

Vodnáři: Slast a peníze,… ale pozor!
Ústředním tématem vašeho dubna budou materiální závazky. A blahobyt. Pocit jistoty a to jak materiální, tak citové. Běda, jak vám někdo v tomto měsíci toto vše neposkytne, běda, jak si toto všechno nebudete schopni poskytnout sami. S Dvojkou mečů v úvodu bych řekla, že ty myšlenky budou hodně týravé, samozřejmě menší tam, kde to zajištění je dostatečné, a o to horší tam, kde není. Ale jako by na vás v dubnu vystoupil strašák budoucnosti se všemi jeho nástrahami a scénáři chudoby. Dokonce se tu karty rozdělují až tak, že budete mít pokušení sahat po jiných partnerech, po jiných zaměstnáních, ve zcela jasném zištném úmyslu. Nevěřila bych vám ani nos mezi očima, protože to půjde ruku v ruce s falešnými chvalozpěvy směrem k lapaným ptáčkům.
Anebo, to je ta druhá možnost – tento typ lidí můžete, milí Vodnáři, ve zvýšené míře v dubnu potkávat. Dejte si tedy pozor, abyste se vy sami nestali těmi lapanými ptáčky do zlatých klecí. Rozhodně se nesnažte v dubnu něco rozhodovat, ač to puzení bude obrovské. Není tu skutečná potřeba něco řešit, je tu jen takový oddychový čas, který může přinášet „noční můry“, který je ale odrazem minulosti. Všechno, co se bude odehrávat v dubnu, je SPRAVEDLNOSTÍ, a lze v tom vypozorovat důsledky minulých činů. Obrazně tu můžete najít i události, které reflektují jenom vaše smýšlení nebo velmi staré zážitky. A ještě jedna věc – nenechte se příliš ovlivňovat okolními názory. V tomto směru bude lépe, zacpete-li si uši.

Ryby: Láska a nejistota, kudy vyplout?
Ryby! Ach, chtělo se mi říci, že máte před sebou úžasný měsíc plný lásky, ale karta Milenci, která vám duben zaštiťuje, je trošku zrádná. Je asi více o křižovatce, o tom, že něco bude zřejmé a viditelné tak, že už to nebude možné přehlížet. Nějaká oběť na obzoru. Něco bude muset zůstat v minulosti, aby mohla žít budoucnost. Je mi jasné, že tady se potom s Dvojkou mečů dostáváme do stavů temnoty a pocitu „mezi zrcadly“ , kdy budoucnost ještě není a minulost už není. Ale máte tu i Rytíře mincí, takže řešení pro duben je o zastavení se a o plné opření se o to, co už máte – ale co možná přehlížíte, protože to je ve vašem životě tak nějak samozřejmé, nehybné, stálé – něco jako nábytek. Jeho krásu taky denně neoceníme, protože ho máme stále na očích. Zaměřte tedy svou citlivou povahu do sebe, do hmotných statků kolem sebe, do pocitu bezpečí a tam se potom jasně ukáže i to, kudy jít dál.

Zvenčí to může mít různou podobu, od opravdu třeskutých lásek na první pohled, to bych úplně nevylučovala, ale počítejte s tím, že to budou lásky, které od základu mohou změnit i váš styl života…. Až po různé definitivní rozhodnutí, která uděláte – jakékoliv zásadní kroky. Mohou s sebou nést i pocit nejistoty, ale ten překonáte tím, že se zastavíte a podíváte se pod své nohy – na čem přesně stojíte. To vám dodá pocit stability.

Oblíbené příspěvky