Judita Peschlová: Velká kniha rituálů


„Tato kniha, nikoliv nepodobná jezeru, do nějž vtékají prastaré řeky rozvlněné obřady, rituály a ceremoniemi, není určená pouze ženám, nýbrž i jejich partnerům… Praktický, velice konkrétní manuál a podrobný průvodce rituály, které mají dávné kořeny a navzdory tomu jsou stále aktuální, popisují tradice různých národů a etnik…“

Příslib radosti z hledání a tvoření vlastních přístupů a rituálů pak povzbudí každého čtenáře a rovnou lze říci, že jde o dokonalou knihu plnou informací, která se může stát zdrojem jakéhokoliv tvoření, dalších děl a vlastní životní cesty.

Najdete tu:

-          Obecné informace o rituálech, struktuře a významech

-          Ženské rituály

-          Rituály dle kola roku, ročních cyklů, sezóny

-          Novoluní, úplněk a co se s nimi pojí

-          Posvátná místa nejen v ČR, ale i po světě (a že jich je!)

Často se noříme do minulosti, do uvažování našich předků nebo jiných kultur a právě to přináší tu chuť najít si v tom všem něco pro sebe. Přijmout některé rituály za své… a naladit se na zvláštní POKORU... která je tak léčivá.

Rituály, pověry, zvyky

Dozvíte se tu mnoho nového, řekla bych až košatého; každá kapitola je naplněna ohromujícím množstvím informací, které jsou podány věcně, stručně a mohou se tak stát dobrým průvodcem, chcete-li se rituály zabývat hlouběji. Co potřebujeme znát, to všechno tu je. Autorka má ještě na konci knihy uvedeno mnoho zdrojů, ze kterých čerpala, nebo kterými si můžete obohatit své vědomosti.

Nástroje, pomůcky, kameny… úloha ohně, vody, vzduchu a země, úloha jednotlivých ročních období, doslova cokoliv je pro vás nyní důležité a jste na to naladěni, to můžete využít k upevnění si svého záměru, stavu, k naladění se na pochopení toho, co se ve vašem životě děje.
Velkou knihu rituálů můžeme brát jako dokonalou encyklopedii rituálů a tvořit podle ní. Zabývat se jimi.

Nebo ji vzít jako průvodce životem a podstatou života, protože v mnohém, co tu najdete, poznáte i zákony stvoření, respekt a možnosti, jak v sobě najít odpovědi na své otázky.


A pak si tu cestičku každý stejně musí vyšlapat sám.

„Rituály nejsou cestou. Jsou připomínkou, že tudy cesta vede,“ zní citát na konci knihy.

A pod ten se lze podepsat.

O autorovi: Judita Peschlová, akreditovaná psychoterapeutka, lektorka rodinných konstelací, ženských kruhů a autorka knih, workshopů. Před 30 lety strávila devět měsíců ve společnosti praktičky vlašské magie a následnice kněžek lesní vlašské bohyně, její ž svatyní jsou tzv. jedlové chrámy. Mimo jiných je autorkou také knihy Léčivé ženské archetypy.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing (2022), www.synergiepublishing.com

Oblíbené příspěvky