Barbara Moore, Ciro Marchetti: Královský zlatý tarot


Kouzelný svět mýtů, symbol a světa, který doslova září. Ať už významově, tak i na pohled. Zářivý Královský zlatý tarot má již na první pohled dvě velké výhody. Vypadá luxusně díky mimořádně kvalitnímu tisku, barvám, které snad už jasnější a křišťálovější nemohou být. A i knížka je velmi pečlivě zpracovaná, ostatně tak, jak to Barbara Moore umí.

Jedno z uvedených cvičení mám ráda a hodí se pro každé karty.

Vysvětlím vám, proč se mi líbí

„Seřaďte karty Malých arkán podle čísel. Prohlédněte si každou z nich a spojte si obraz na kartě s asociací barvy a čísla, jak byly popsány výše. Své postřehy si zapište do poznámkového sešitu. Povšimněte si, zda jsou tyto souvislosti zřejmé, nebo nenápadné. Všímejte si rovněž všech podrobností, které upoutají vaši pozornost. Zapište si, proč vás určitý obraz upoutal a jak to ovlivňuje vaše chápání karty.“

Příklad….



Eso, dvojka, trojka pentaklů: Příležitost, nápad, který rozvažujeme, až na něm nakonec začneme pracovat…

Čtyřka, pětka, šestka pohárů: proces kdy nevíme, co… topíme se v emocích, jsme ztrápení, abychom nakonec zjistili, že to cenné máme v sobě, v minulosti, v dětství, v nostalgii a péči, v něze rozdávané kolem sebe.

To jsem velmi shrnula první dojem, který se dvou uvedených řad mám. A vy můžete vidět něco jiného, něco pro sebe přesnějšího. Právě toto hraní a snování příběhů probouzí chuť vidět víc. Pochopit své souvislosti. A všimnout si detailů.

A sada Královský zlatý tarot je z těch, kde je důraz na detaily velký. Všimnete si toho nejen na úchvatných obrázcích, ale i v samotné knížečce, která čtivě odkazuje i na detaily. A tehdy se tarot rozehraje jako zvonkohra. Když začnu sledovat sovu, která je někde v rohu karty, nebo králíčka, volavku na druhém konci, mohu přemýšlet, jestli i tito dva ptáci mi mají co říct, nebo spolu dokonce komunikují.

KRÁLOVSKÝ ZLATÝ TAROT:

-          Perfektní pro začátečníky: skvěle vysvětlený, průhledný

-          Perfektní pro každého: je doslova luxusním zpracováním tarotu od grafiky po texty

Základní a velmi dobře vysvětlené informace tu najdou začátečníci i pokročilí. Tarot je shrnut do košatého základu, který vám dá nejen to první, co potřebujete vědět, ale také vás naučí vnímat tarot po svém, vnímat jeho bohatost a najít v něm ty logické souvislosti, které jsou potřeba.

O autorech: Barbara Moore a Ciro Marchetti (průvodce, výtvarník) jsou dokonalým párem. Barbara píše knihy, vytváří karetní sady a božsky o nich píše. Ciro Marchetti je výtvarník, který má s tématikou tarotu bohaté zkušenosti, vlastní největší designérskou firmu v USA a oba jsou v tomto oboru věhlasní.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, www.synergiepublishing.com, 2022

 

 

Oblíbené příspěvky