Chris - Anne: Tarot světla a stínu

 

Ó ano!
Tak prý intuitivní styl. To je asi slovíčko, které bych z anotace karet vybrala nejraději. Ano, jsou to karty, které probouzí inutice, ovšem nikoliv skrze posvátnou symboliku a archaické obrázky, ale skrze obrázky, které byť stále velmi respektují klasický tarot, jsou tak nějak pocitově zasazeny do ryze moderního světa. A přitom to nejsou výjevy z našeho šedého uspěchaného bytí… ale…. Ale stále jsou něčím pohádkové, mystické, přímé, jasné.

Mísí se tu řízná jasnost a přímost, která je nesmlouvavá. Co je dáno, co je vyloženo, to platí, to jednoznačně cítíte. A druhou ingrediencí ve výkladu je svěží závan, vzduch, jaro, naděje, něco tak lehkého, že vás to doslova může vzít na vlnu toho, co vám karty chtějí sdělit. Dají vám pocítit výsledek, nebo pocítit současnou situaci, záleží na tom, s jakým záměrem si karty rozložíte.

Jasné, stručné, i dlouhé a povídací

Líbí se mi, že autorka nejen dává možnosti a ukazuje způsoby, jakými si lze karty vyložit, ale také přináší ve stručné knížečce doslova výluh toho nejsilnějšího, co na kartě máte hledat – úžasně tím ulehčuje učení začátečníkům, protože je navede hned na začátku do samého středu karty. Do samého středu situace a cítění, které je nutné pro pochopení tématu, které máte před sebou. Dojmy bych tady rozdělila do dvou skupin: stručné jasné slovo, opravdu často stačí jen jedno, které v knížce je… a pak to rozvláčné, něžné, silné a povídací něco, co si už přečtete v širším textu. A to vás naladí vnitřně na to, když budete hledat odpověď v sobě. Nemáte jasno, nic necinklo na první dobrou, tak tady, pozváni do těch  hloubek, budete nuceni nacházet své vlastní odpovědi. A já říkám, že úspěšně. Protože s těmito kartami mám už více než dvouletou zkušenost, mohu říct – staly se těmi nej. Jedněmi ze třech, čtyř sad, po kterých pravidelně sahám. Protože jsou tak jasné!



Přeji, ať jsou svěží a přívětivé k vám…

O autorce: Chris – Anne je návrhářka, tvoří brandové strategie a je milovnice tarotu a magického myšlení. Práce na tomto velkolepém tarotovém projektu ji nesmírně naplňovala. To je ostatně cítit z každé kartičky.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishin, 2021, https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/tarot/000514_tarot-svetla-a-stinu.php

Oblíbené příspěvky