Sheri Winston: Anatomie vzrušení ženy


 Knih o sexualitě ženy najdeme na trhu mnoho, u této mne však příjemně překvapila jedna věc: naprosto v minimální míře se věnuje sexuálním traumatům a raději rozvíjí tvořivé a plodné téma stejně jako květ lilie na obalu knihy. Takže hledáte-li knížku, která nebude zbytečně drásat staré rány, ale chcete se vrhnout do řádného pochopení ženské sexuality, rozkoše a životní energie, směle do toho!

Žádné léčení, žádné uzdravování. Tady stojíme na startovní čáře naprosto nových zítřků bez toho, aniž bychom na sobě museli stále nosit batoh potlačované sexuality nebo traumat.

Autorka sice zmiňuje to sevření, v kterém jsme byly vychováváni, ten zmatek, který sexualita v dnešní době provází, ale nerozebírá tato témata zbytečně do hloubky a nedrásá rány, o kterých už většinou velmi dobře víme, ale mnohdy se v podobných publikacích pocitově tolik zahltíme, že na to tvoření a chápání už jsme příliš vyčerpaní plutím v temných hlubinách sebe samých.

Vstupte do šťavnatého světa ženského milování. Milování sebe, mužů, světa kolem sebe.  Naučíte se, jak načechrat sebe samu a jak procítit ohromné dary, které zdaleka nejsou jen o šup šup sexu. S autorkou se projdete doslova malým kurzem velkých objevů o svém těle a prožitcích. Velkou část energie věnujeme pochopení anatomie ženských orgánů a anatomie samotného vzrušení a pak poznávání a aktivaci těchto pocitů. Mimo jiné každé takové poznání nám může přinést více životní energie, nápadů a tvořivosti, spokojenosti a štěstí. A to je ta plodnost, která zdaleka není napojena jen na akt plození dětí a jejich rození. Plodná je žena celá, podobně jako květ.

-          Citáty (tak trefné!)

-          Obrázky (tak přesné!)

-          Cvičení (tak k věci!)

-          Text (tak šťavnatý!)

Jak se stát erotickou virtuoskou? „Člověka nemůžeme ničemu naučit. Můžeme mu jen pomoct, aby to nalezl sám v sobě.“ To je úvodník do třetí části, která patří mezi ty více šťavnaté, protože je o praxi, o prožívání, o úžasném prožívání toho, co nám bylo dáno a co se nemusíme učit, ale jen nalézat. Naučíme se v praxi, že první krok k celistvosti a uvědomění vede právě přes uvědomění si těla. Přítomnosti – a mnohého dalšího, vždy podle toho, v jaké situaci se nacházíme.

 


„Když nevíme, z čeho se to skládá, tak na to nemůžeme umět pořádně ani správně hrát. A stejně tak to neumí ani naši partneři. Samozřejmě je to nemůžeme učit, když samy nevíme, jak se to dělá.

Je to, jako bychom se pokoušely hrát na klavír a vytvářet krásnou hudbu, ale znaly bychom jen čtvrtinu kláves. I když nám většina kláves chybí, pořád ještě můžeme hrát docela hezky, ale rozsah máme dost omezený. Když objevíme celou síť struktur a pochopíme, jak ten propojený systém dohromady funguje, je to, jako když teď  najednou víme, kde jsou všechny  klávesy (a taky nožní pedály!). Jakmile se naučíme, jak hrát na celý nástroj, můžeme dělat mnohem bohatší a hlubší muziku…“

Takže závěr:

Je to parádní kniha pro oba partnery. Napsaná stylem, který uspokojí encyklopedické znalosti, naladí teorií na praxi, ale má i duchovní přesah.

O autorce: Sheri Winston je sexuální koučka a terapeutka, jejíž kurzy a workshopy pro muže a ženy jsou vyhlášeny tím, že jsou zábavné a pohodové co do formy a bezvadné co do obsahu. Jedinečný přístup se nazývá holistickou sexualitou a vychází z autorčiných zkušeností gynekologické zdravotní sestry, porodní asistentky a registrované zdravotní sestry. Je lektorka porodních kurzů, masérka a léčitelka. www.intimateartscenter.com


Oblíbené příspěvky