KARTY POSVÁTNÉ SÍLY: Kterak umí být důrazné!


Chtěla jsem vybrat nejzajímavější karty této sady. Sama. Ale znovu jsem sáhla do těch, které vidím už tolikrát! Vyskočily na mne v mnoha vlastních prohlížení karet, opakovaly se i ve výkladech pro vás. Jsou doslova tyhle dvě neodbytné! Fajn, tak ty, co se líbí mě, půjdou na řadu jindy, nyní vezmeme ty, které neodbytně dožadují pozornost.
Je možné, že v nich je poselství, které se prostě potřebuje dostat na povrch. Karta Objevování a Transformace – vlastně karty i květnových obecných energií, kdy je potřeba proměnit svůj života aktivním směrem, to uklizené si začít užívat, dozavírat poslední dveře, které už měly být uzavřené, a začít žít, objevovat, milovat. Z teorie a úklidu přejít k praxi a realizaci nového.

Startovní čára: Změna je nutná?
V tuto chvíli mne zaujalo také to, že karta přeměny, Fénixe, který vstává z popela, přichází až poté, co začneme objevovat, co vidíme na kartě Objevování ten kompas, směr. Až ve chvíli, kdy najdeme naději, uvidíme směr – začnou se dít změny: výrazněji uvidíme, co ze svého života potřebujeme odstranit, kde se potřebujeme znovuzrodit, kde něco spálit, a kde z popela překvapivě může povstat něco nového. Že je potřeba nejprve seřídit ten vnitřní kompas, mít naději. Probudit naději, radost a chuť žít. To stačí – stačí jen takhle málo, přitom tak moc, nastavit si směr a procítit ho srdcem – a pak se začnou dít ty potřebné změny.
Pro někoho to může být i naopak, nejprve se mu v životě něco zhroutí, nefunguje, něco padne v popel a až potom uvidí ten směr, když opadne prach, uvidí to svítání a směr, kterým se dát. A je tedy třeba se tímto směrem dát! Neváhat, opravdu vykročit.
K tomu jsem vyložila karty, které by měly dát víc informací:
Zamyšlení: Udržuj si odstup. Požádej o pomoc. Ten, kdo chce vidět každou situaci pravdivě, musí se stáhnout do ústraní. Vlk nás vyzývá, abyste si dávali pozor na lidi kolem sebe a vážili si svého osobního prostoru, myšlenek a pocitů. Někdy je potřeba oddělit se od smečky a podívat se na situaci v širším kontextu, abyste se pak mohli dál vydat směrem, který je pro vás prospěšný…

Máme být k sobě upřímní v té chvíli samoty a popravdě pojmenovat různé formy zneužívání, závislostí, manipulací, které se sebou necháme dělat, nebo které děláme sami, je důležité si uvědomit, odkud tyto vzorce pramení. Karta také upozorňuje na chvíle, kdy jsme přehlceni informacemi a radami od druhých a ztratíme v tom všem sebe samotné. Ztratíme schopnost uvědomit si své vlastní potřeby. Je tedy čas o samotě přehodnotit svou současnou situaci a najít, co je skutečným zdrojem vaší vlastní motivace?

A zaujímá  mne na této kartě polární záře za zády vlka, skály… podobnost se svítáním na kartě Objevování. Možná máme odpověď za zády, stačí se otočit. Jiný úhel pohledu, něco o 180 stupňů jiné než jsme zvyklí, něco za hlasem toho vyjícího vlka na skaliskách…

A druhá karta:
Sebeláska: Odvahu! Řiď se svým rozumem! Jednou ze stránek vašeho já je vaše vnitřní dítě, které je připomínkou všeho, co jste se kdy naučili a kdy zažili. Je svobodné, všemu se diví. Snadno se zraní, prožívá extrémní emoce, pokud nerozumí tomu, co se kolem něj děje.
Karta znovu připomíná manipulace, zneužívání sebe samých, zmatky, různá traumata a na nich postavené vzorce chování, které si už ani neuvědomujeme. Strach, revolta, úzkost, neschopnost říct někomu „ne“, před těmi tady karta velmi varuje slovy. „Bude vás chránit před vlezlými lidmi snažícími se narušit vaše hodnoty a bezúhonnost.“ Celé to je jako výzva k přehodnocení svého života, k osekání toho, co na nás není ve skutečnosti „naše“, ale je nalepené, naučené, vycvičené…. A i případné neduhy, temné dny, strachy – jsou jen voláním duše o to osvobození, o to, abychom tedy v ústraní se zamysleli nad tím, co jsme kdesi na cestě životem ztratili ze sebe cenného – a znovu si to vzali. Abychom skrze bolest, jež působí třeba okolí, našli sebelásku.
„Kdybyste v tuhle chvíli potkali sami sebe jako dítě, jakou moudrou radu byste mu s dnešními znalostmi a vědomostmi dali?“




O autorce: Anna Stark se zaměřuje na intuici a energii. Do tarotu se zamilovala v patnácti letech, vyrostla na vesnici v australském státě Nový Jižní Wales a už jako vnímala energie kolem sebe. Když se začala zajímat o duchovno, objevila svět paranormálních jevů, historii a sociologii. Své poznatky předává dál, posílena vlastním uzdravením z úzkostí a panických záchvatů. Ráda by lidem pomáhala pochopit, jak je uzpůsobena lidská mysl, zdraví, duchovní vývoj a nacházení rovnováhy mezi vším, co žijeme.
O ilustrátorovi: Louis Dyer je digitální umělec z Velké Británie. Jeho dílo je odrazem inspirativního lucidního snění, meditací a astrálních cest. Rád pracuje s digitální technikou, ale je i zručným tradičním malířem. Vodové, akrylové i olejové malby jsou jeho vášní. Chce inspirovat lidi svým uměním a pomáhat k uzdravení svými obrazy a představami, které v nás evokují.

Oblíbené příspěvky