Colette Baron-Reid: Léčivá síla krystalů


Krystaly a drahé kameny mohou lidem učarovat. Skrývají nade vší pochybnost ohromné tajemství Země, dlouhé věky vznikaly v jejích útrobách a už tisíce let jsou posvátné. Toto téma si vzala Colette Baron-Reid, tvůrkyně mnohých nádherných karetních sad, a dokonale ho po svém způsobu zpracovala.

Takže čekejte něco niterného, trošku šamanského a velmi hlubokého. Co ale je schopno vám dát odpovědi do běžných dnů, všedních dnů a na všední otázky.

Važte si kamenů, važte si karet

Ach kameny… pro mne něco tak posvátného, o čem skoro vždy uvažuji, než si koupím nový. Je skutečně potřeba? Nebylo by mu lépe v zemi, tam, kde vznikl? Vlastně, proč nám je Země vůbec vydává… Má za sebou takovou historii, že chtě nechtě sklouznu až k posvátné úctě: je vůbec etické ho vydobýt, vyleštit a používat jako ozdobu?

Vážím si jich.


A karty, které se zaobírají jejich léčivými účinky, jejich vědomím, jejich formou bytí a symbolikou, kterou zobrazují, se mi velmi líbí. Částečně proto, že nám kameny ukazují v kráse, kterou můžeme obdivovat jen na obrázcích, ale o to větší množství – karet a kamenů je tu 58! Částečně pak proto, že informace, které se tu dočítám a chvíli je nepoužívám jako čisté karty, mne jen utvrzují v tom, že kámen je posvátný. Že je to šperk a mělo by s ním tak být nakládáno.

Pravda, těžké časy pro různá uvažování.
Ale možná chcete jen krystalové karty, možná chcete jen obdivovat to, co máte před očima.

A pak říkám, že:

-          Karty jsou plné informací

-          Navádí nás k hojnosti, lepší vztahy (tyto oblasti jsou vždy zvýrazněny)

-          Dají se použít jako doplňky, ale i hlavní vykládací karty k čemukoliv chcete

-          Jsou krásné, modravé, krásné jako dárek

                                     Jsou prostě hezké… plné posvátných informací.

O autorech: Colette Baron-Reid a ilustrátorka Jena DellaGrottaglia spojily své síly a vytvořily karty, které doslova vyzařují jemnost, něhu a zároveň cíleně ukazují symboliku jednotlivých léčivých krystalů. Příjemné barvy, vjemy – a knížka, která někdy přináší i humorné odpovědi! Pojďme do toho!

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2021, www.synergiepublishing.com

Oblíbené příspěvky