Kalendář Magické kočky

 


Milovníci koček a magie budou doslova u vytržení! Nástěnný kalendář Magické kočky je plný skrytého kočičího světa, do jakého umí proniknout jenom Ciro Marchetti. Možná ho znáte z těch nejkrásnějších tarotových karet, je to doslova král mezi umělci. Jeho světy jen ožít, je to jako vejít do světa Alenky v říši divů.

A dívat se na Magické kočky není jen o obdivování krásy koček jako takových.

Ale někdy jsem mívala pocit, že v obrázcích vstupuji do světa, jak ho kočky vnímají.

Skrytý, mystický, tajemný… nám  nepřístupný.

A vlastně ani nevíme, jestli existuje – to je na celém zážitku z tohoto kalendáře to nejúžasnější. Doslova vás vtáhne do sváteční nálady.

A tak právě Magické kočky mohou být dokonalým dárkem k Vánocům, protože spojit si tuto nádheru s adventním a vánočním třpytivým časem – to je dokonalý emoční otisk a Vánoce, které si budete dlouho pamatovat.

Inspirace kočičí hravostí i elegancí?

Ano, autor nás vyzývá k tomu nechat se inspirovat kočičí elegancí, hravostí a přístupem k životu, ale já říkám, že tento kalendář má ještě jednu přidanou hodnotu.


Vede nás velmi často do magických světů, ve kterých nacházíme pocit obřadnosti, symboliky a přijdou vhod… třeba v lednu při prvním úplňku, který bude velmi silný… nebo o Vánocích, kdy nás okouzlí barvy a slavnostní naladění bělavé a sněžné. Nebo v létě… z některých obrazů jako by přímo sálala i v našich krajích přítomná svatojánská záře, oslavy slunovratů i letních svátků.

Ostatně tohle je jedno z témat, které může být zajímavé. 

A lze ho na kalendáři v průběhu roku pozorovat.

Oblíbené příspěvky