Tarot divokého lesa: Skvost pro nadechnutí se emocí a vizí...

 


Svět, ve kterém vládnou mýty, příroda, divoký les a intuice tak syrová, až před ní nemůžete couvnout. A to je i celkový dojem  z Tarotu divokého lesa. Nemůžete před jeho silou couvnout. Zamiluje si ho každý, kdo má rád přírodní cykly, souznění s přírodou a kdo rád hledá v historii, mýtech, v zapomenuté a nepřipomínané moudrosti našich předků. Nakonec se totiž ukazuje, že tato moudrost je nám tak přirozená, že zůstanete stát v úžasu. A to je ten důvod, proč před tímto tarotem nelze couvat.

Jeho symbolika je zajímavá, mnohdy nás zavádí zase trošku jinam (do šamanské moudrosti, předkeltské mytologie), než jsme zvyklí z klasického tarotu, ale každá taková novinka jen rozšíří oči nadšením a otevře srdce k vnímání nových úhlů pohledu na tarot jako takový.

Kniha je nádherným čtením i pro všední dny

Skvěle je zpracovaná kniha. Nejen graficky, takže se dá ve velkém formátu číst u kávy, čaje, v posteli nebo kdy jen budete chtít, je úžasnou a praktickou učebnicí, která dělá radost už jen tím, jak pevná je v ruce. Ale také fakticky, významy jednotlivých karet jsou popsány stručně, leč velmi emotivně a s důrazem na emoce, vize, které v nás má karta probudit. A pak tu jsou i významy ve výkladech, které se pak pojí s tou ryzí praktičností. Ale tady jsem se ráda znovu vrátila k tomu popisu obrazu karty, k té vizi, která mi z karty vznikala v hlavě a srdci. A spojila ji s praktickou informací o tom, co karta znamená ve výkladu.





A to je zážitek!

A což teprve výklady!

Mohla bych nadšeně vyprávět, jak skvělé jsou s těmito kartami výklady, ale dá se říci, že jsou prostě hluboké a přesné. A víc než u jiných karet jsem měla chuť řídit se obrázky a detaily na nich, snad proto, že karty jsou velmi hezky a do detailů propracované. Mají i příjemný formát do ruky. Nad nimi se dá sedět dlouho a hledět skrze ně do emocí, pocitů, vhledů…

A snad ten klid, zpomalení, je u nich výrazné, jinak -  v porovnání s jinými, jsou naprosto stejné a přesné jako každé jiné. Jen ty chvíle, kdy se vám nechce je pustit z ruky, protože…. Ty jsou tam navíc a ty jsou velmi příjemné…

O autorech:

Mark Ryan má pestrou minulost v zábavním průmyslu, namluvil několik postav ve filmu Transformers a napsat grafický román Pilgrim. Byl jedním z původních autorů karetního souboru The Greenwood Tarot. John Matthews je historik a dětský autor, autor filmových scénářů. Will Worthington je ilustrátor s třicetiletou praxí a se zájmem o artušovskou a keltskou mytologii. Výborná spolupráce dala vzniknout oslnivému dílu.

Oblíbené příspěvky