TAROT pod stromeček: Pro jednotlivá znamení



Zeptejme se tarotových karet, na co se zaměřit pod vánočním stromečkem? Jaké výzvy konec roku přináší? A možná s předstihem zjistíte, co vám osud nachystal pod vánoční stromeček. Mějte krásné svátky a čas bilancování nechť vás co nejnadšeněji provede do energie nového roku…

TIP: Mrkněte nejen na své sluneční znamení, ale i na znamení, v němž máte ascendent, máte-li akčnější období či se potřebujete v životě pohnout kupředu. A vyplatí se podívat i na znamení, v němž máte Lunu a Venuši, protože Vánoční čas bude hodně ovlivňován úplňkem v Raku, zejména, chcete-li řešit něco ve vztazích, emočně nebo v rodině.


BERAN: Nalezení cesty z labyrintu
Vánoční svátky jsou pro Berany dobou, kdy mohou velmi účinně najít cestu ze svých životních a myšlenkových labyrintů. Najít řešení, spokojit se s nimi, definovat si je sami pro sebe jako hotové, jako „výsledek“ věcí předešlých. A může to být i energie velmi silná týkající se dramatických konců, začátků, posunů, především pak ale nalezení vlastní vášně a energie. Kdo se bude chtít dále motat ve svých problémech, tak má šanci, protože ty odměny pod stromečkem nebudou vůbec zadarmo a vyžadují pevný přístup a rozhodnutí, odhodlání někdy i překročit své hranice, přejít Jordán, nebo otevřít konečně okno do mrazu v zatuchlé místnosti. Chci tím říct, že to nejsou vůbec jednoduché časy pro toho, kdo je plný strachu a obav. Ty tady pak mohou vyvstávat do pocitu nepohody a neschopnosti se hnout z místa, či si vůbec nějakým způsobem užít nadcházející čas.
Naopak, když do něčeho v životě rýpnete, nastolíte sami sobě směr a tvrdohlavě (to vám jde…) se do toho opřete, můžete zjistit, že ty dveře, o které se svými rohy opíráte, jsou vlastně pootevřené a ani se nenadějete, vstoupíte do nových životních obzorů.
Vliv zvenčí tu je o odměně, vykonané spravedlnosti za prožité příkoří, za nepříjemné životní zážitky, ukončení nočních můr. Zdá se, že to, co budete zažívat zvenčí je takovou podanou rukou, která je nabízena. Jestli trvale, nebo dočasně, to už pak záleží i na způsobu, jakým své výzvy pojmete. V každém případě je mi už jasné, co je tam osudového na vašich vánočních svátcích – karma. Něco se vám tu srovná, dočkáte se následků svých minulých činů. Dobrých i zlých. Opravdu sklidíte to, co si zasloužíte. A svým způsobem vás tento čas vyvede z úzkých, vyvede z tíživých myšlenek, protože tím vším bude navrhnuto řešení.

BÝK: Lenošte, výhody pocítí i vaše okolí
Stejně jako Berani, i Býci mají své téma dané v tom životním labyrintu, jež jim přinese nějaký výsledek. Svátky dají šanci věci srovnat, srovnat si myšlenky a možná si prostě jen jednoduše odpočinout. Skoro bych s vaším znamením řekla, spočinout v nebetyčné lenosti. Vaše myšlenky jsou moc osudové, jsou spíše vedoucí k tomu, jak si to v životě co nejvíc zaonačit tak, aby bylo dobře. Abyste byli zajištěni, najedeni, naplnění, měli splněná přání. Požitkářské svátky ale podporuje i energie zvenčí. Kdo bude potřebovat načerpat energii, načerpá ji.
Kdo se bude potřebovat uzdravit, uzdraví se.
Neskutečně příznivý čas pro nabrání sil, pro vyrovnání účtů všeho druhu, v podstatě cokoliv si nastolíte na pomyslný talíř, to vám okolí nebo náhody kolem vás, pomohou vyřešit. Dokonce se zdá, že k těm šťastným náhodám a splněným přáním přidáte ještě zvýšenou sebedůvěru a další akce, které budou v plánu po novém roce. Jako by vám vánoční svátky dodaly nejen fyzických sil a rozkošnického naplnění, ale také rozšířily vědomí plánů, posunů a rozhodnosti do nového roku. Máte tedy výbornou šanci udělat si parádní rozvahu, účetnictví, vytvořit si doslova myšlenkové mapy a návody ke štěstí, které potřebujete jen vy sami. Výborný čas pro tvořivou práci, pro kutilství, pro všechno, co potřebuje hnací motor ve formě nadšení, pocitu lásky a spokojenosti. Budete roztomilými společníky, ale upozorněte včas okolí, že to jen za předpokladu, kdy si budete moci v první fázi odpočinout a rozlenošit se. Až teprve potom z vás začnou padat akce, plány a energie, ze které bude čerpat celé okolí.

BLÍŽENCI: Odvaha je maturitou
Náročné Vánoce budou chtít, abyste zkrotili své negativní stránky. O nich víte svoje, svoje strachy, svoji odvrácenou tvář, možná i kus minulosti nebo něco, co pro vás bylo/je „kruté“.  Odměnou budou nové výšiny, nové zážitky, nové výsledky, které vás potěší, ale budou opravdu vnitřně velmi tvrdě vypracované. Doslova výhra v loterii, protože vám to dodá i pevnou půdu pod nohama. Kus zázemí. Dá se říci, že tu jste konfrontováni s něčím, co má potenciál vás buď stáhnout do bahna (znovu, protože tu jde o opakovanou zkušenost s tímto typem jednání, komunikace, a především přemýšlení a přichází to ve chvíli, kdy této výzvě řeknete „ne, já nechci ve svém životě nic měnit a pojedu starou lajnu), nebo vám přinést výhru a naplnění. Maturitní zkouška před koncem roku? Možná… Dostanete k ní ale podanou ruku. Může mít podobu doslova výherního losu, záblesku pocitu štěstí, milosti, vědomí „to je ono“.
Co tu je jako podporující energie, to je budoucnost, vize šťastného naplnění. Na tu se zaměřte. Nějaká forma snoubení vize budoucnosti spolu s trpělivostí, i rozechvělostí a pochopenými stíny minulosti. A vidina té „výhry“, která čeká na konci, ovšem požaduje nechat za sebou krutosti minulosti. Udělat tlustou čáru, protože tak, jak se vám poskládají věci nyní (minulost zejména nebo problematické oblasti), to je pro tuhle chvíli celkové, nebo dílčí, definitivní řešení. Můžete se nadechnout. Může se vám do života vracet něco minulého, co bude chtít jednoznačně jiný přístup než kdy jindy. Diametrálně jiný, moudrý, neústupný i vůči sobě samým – jinak tam je ten neúspěch. A hodně silné vůle, vyplatí se být na pozoru, hlídat si svoje navyklé koleje, o kterých víte, že vedou do neúspěchu, a cíleně z nich vyjíždět. Zkusit věci jinak! A fakt si to užít, protože to, co je tady na počátku všeho, je ve skutečnosti velmi rozkošné a nabízí to energii života. Přichází mi tu ještě karta odlišnosti od ostatních, zpracování neobvyklostí, a nepropadání emočním zmatkům nebo nátlakům zvenčí – může se stát, že vaše Vánoce budou něčím zcela jiné, něčím náročné, ale ve výsledku časem zázraků. To, co se máte naučit přesně, tu je skryto, ale je to čas rozjasnění mlhy celého roku pouze za předpokladu, že otevřete ze zamlženého domu směrem ven jiné dveře než kdykoliv předtím.

RAK: Vítězství nad ránem
Je to těžká noc, už v dáli svítá a vy ještě nejste zdaleka u konce se svými těžkými letošními úkoly? Tak v tuhle chvíli přichází ta magická chvíle náhlého vítězství nad ránem. Chvíle únavy, úlevy, ještě svaly bolí a dozvuky všeho těžkého se mohou v těchto dnech s nebývalou razancí objevovat, někdy i na tělesné rovině, ale je to jen krátký čas na regeneraci. Spíše mi přijde, že sváteční čas pro Raky bude časem změn, které mají potenciál je dovést k vítězství. Vítězství, která budou předstupněm ke změnám v dalším roce.
Mnoho se toho bude dít ve vašem okolí, tak se vyplatí být o svátcích dobrými pozorovateli. Ani tak se nepožaduje akce od vás, ale spíše postávání nad možnostmi, které máte. A rozmýšlení, co vlastně od života chcete. Snad v tom roli hraje ta únava, ale to „dno“, kterým můžete procházet tu je od toho, abyste zjistili, co potřebuje vaše duše jako zázemí, případně se to může týkat i rozmýšlení nad kvalitami vztahů, které máte a jestli vás vztahy skutečně naplňují. Jestli ne, co potom? Následuje energie Věže, takže v tom dalším období můžete rozmýšlet i zásadní změny, nebo se ty změny budou dít kolem vás. Zlomy, začátky, konce, jasné vidění toho, co jsou trosky vašeho života, a co jsou podkladové cihličky. Zvenčí vás ovlivňuje výzva k vítězství. Chtě nechtě to nijaké postávání koncem prosince je o postupném uvědomění si, že až nabere sil, je potřeba se svým životem něco udělat. Něco zásadního. Něco jiného. Čím více si o svátcích odpočinete, tím více sil a odhodlání budete mít na to všechno začátkem roku. Ono není třeba nikam spěchat, je čas odpočívat, pozorovat a rozmýšlet. V tento magický čas se vám i v podobě vizí, snů někdy nad ránem může zjevit důležitá informace – co mi chybí, abych mohla být šťastná? A jak toho prakticky dosáhnu? Čím víc se vnitřně na toto téma zaměříte, čím víc upřednostníte kvalitu ve svém životě, tím jasnější tato sdělení budou. Pozor na přetížení, na iluze, na snění o vzdušných zámcích, zatímco se vyčerpáváte čímsi, co na vašem hřbetě neskonale (ale někdy i nenápadně) bobtná. Souvisí to s rodinou, představou ideálů a citového naplnění, možná v rámci toho úsporného režimu nedávejte lidem kolem sebe víc, než skutečně můžete, protože se zdá, že by šlo o investice bez návratu. Vy někomu splníte ideál, ale on vám už ne a vy byste to mohli nyní nést hůře než kdy jindy. Naopak se zaměřte i na svou delší budoucnost, na dlouhodobé plány a definujte si to, co vám může pomoci. Co je podporou. Ty podpůrné body mohou být jakékoliv, jsou ale hmatatelné, realizovatelné a mohou mít podobu i pro vás velmi důležitých lidí nebo činností, které budou přesně ty, jež dodávají sílu. Pozorujte i svoje tělo, může vám hodně napovědět v tom, co mu dělá dobře. Jednododuše řečeno, co vám bude dělat dobře, to rozvíjejte. Výsledky a podporu toho, co děláte, budete sklízet velmi rychle!

LEV: Naslouchejte světu i sobě, uleví se vám
Něco důležitého se vám budou chtít snažit Vánoce sdělit. Je ale třeba příliš nehlučet, méně mluvit, víc poslouchat. Čas, kdy budete moci reagovat přijde. Ale zdá se, že sváteční čas je u vás velmi tichý, vyplatí se dívat se kolem sebe zejména na místa, která chcete, aby se ve vašem životě rozvíjela, na vztahy, u kterých chcete rozvoj, budoucnost, ale… nespěchejte. Nic z toho tu není tak úplně nachystáno, je čas potichoučku si obhlédnout terén, udělat jen nezbytně nutné věci a odložit netrpělivý batoh tíhy, díky kterému se možná ženete kupředu příliš rychle a přehlédnete tak ty důležité momenty, které jsou jasným znamením kudy.
Můžete se ptát, lidí, ale i situací a snů, své intuice – bude vám velmi dobře odpovídat. Vyplatí se také využít minulé zkušenosti, poučit se z minulých chyb a nebát se udělat klidně i stejný krok do stejné řeky, protože tady už je něco úplně jinak. Co se nedařilo celý rok, náhle se může podařit. Vánoční situace rozmotávají zvláštní klubíčko, v němž může hrát roli velkolepá nabídka, nesmělá nabídka, cosi, co přesně zamíří tam, kde potřebuje poléčit vaše Achillova pata. Zklidníte se. Dokonce tu tíhu, kterou nesete, vám může pomoci někdo nečekaně nést. Uvolňuje se vám tu hřbet, abyste se mohli nadechnout a začít plánovat nové věci, přemýšlet i velmi ambiciózně a přelomem roku se skvěle přidává do hry i osud sám a můžete tam zažít události a pobídky, které vám mohou přisypat do kapsy a to nejen peníze. Spíše ten pocit úspěchu. O ten tady celou dobu jde. Vy potřebujete o svátcích kolem sebe potichu vyčíhat ty jemné náznaky, kde je vaše místo. Kam vás to povede. Kdo vám pomůže, nebo naopak, kde jste vy sami potřeba a ejhle – zapadnete tam jako poslední dílek do puzzle. Propojení s lidmi stejného smýšlení.  Tento čas můžete využít pro jakoukoliv regeneraci, kterou potřebujete. Prospěje vám a bude mít obrovský účinek, takový, že už s koncem roku budete čilí jako rybička. Preferujte pomalé procesy, ujídejte cukroví a vůbec nikam nepospíchejte. To dobré, a vánoční dárečky, si vás najdou samy!

PANNA: Překvapivý prospěšný dárek
Váš vánoční dárek je překvapivý. Může se vám totiž do života v tyto dny vloudit nějaká příležitost, která si vyžádá plnou pozornost, nasazení a neustálé přemýšlení o tom, jaký má ve skutečnosti potenciál. Může to být splněný sen, který ale vyžaduje ještě něco, s čím jste tak úplně nepočítali, v první chvíli to může být klidně nepohodlné, je to taková propast, která se tu objevuje a je obrovskou výzvou, protože je vzato kolem a kolem, je skutečně přesně tím, co jste si přáli. A roli tu hraje zvenčí síla, moc a prozíravost. Chtěli jste to skutečně? Nebylo to sáhnutí vedle? No, v tuhle chvíli se s tím už nedá nic dělat, budete tím muset nějak projít, toto jsou události, které nelze vzít zpět, odvolat, ale ke kterým se musíte nějak postavit čelem. Nakonec odpovědi na své otázky najdete kdesi v minulosti, kde jste „to vlastně věděli“, jak to dopadne… ale možná nadšení nebo čas jako takový tyto prozíravé myšlenky zaplašil. Nemáte se ale čeho bát, protože to tady je jako výzva, jež k vám patří, není vůbec špatně, že se vám tento dárek natlačil pod vánoční stromeček. Má potenciál vás velmi potěšit, ve chvíli, kdy se s ním konečně nějak srovnáte, kdy ho pojmete za svůj a najdete si k němu cestu. To by mělo podařit prostřednictvím soustředění se na budoucnost, nebo na celou věc jako na celek, nevytrhujte emoce nebo dílčí události z kontextu a vezměte v potaz i ty své zkušenosti, které vás buď nabádají k tomu pokračovat, nebo někde ubrat či zbrzdit nebo napravit věci jinak. Naložili jste si možná na svátky dost práce, ale když ji zvládnete, tak vás velmi citově uspokojí a budete sami se sebou spokojeni v dalších dnech nebo začátkem příštího roku. Možná přece jen na poslední chvíli čekalo na Panny něco, co potřebují dát do toho svého účetnictví roku 2018, aby nebyla nerovnováha. Zkuste najít to místečko, kam tohle všechno patří, a pak se vám přirozeně ukáží i řešení na druhé straně. Potřebujete si během svátků ujasnit myšlenky, ujasnit to, kam chcete vrhnout energii nového roku, a proto možná přichází takovéto zúčtování, které lépe udá směr. A vy zjistíte, že letošní vánoční účty a dárky nemohly být lepší! Nemohly být prospěšnější.

VÁHY: Novinky na míru
Váhy budou mít pod stromečkem skvělé spolupracovníky, pomoc, náhody, jež pomáhají nebo pořádný štos učebnic počínaje kurzem přežití až po knihy o tom, kterak šťastně žít. S vámi tu je velmi praktická energie, která uvolňuje minulé týdny, přináší řešení toho, co jste někdy i celkem těžce řešili nebo výsledky, které přichází na váš vlastní minulý popud. Ta úleva může mít někdy až velmi nečekanou podobu, neuvěřitelnou v tom smyslu, že snad víc na míru to vymyslet nešlo. Čte vám snad někdo myšlenky? Zdá se, že ano.
Stejným způsobem můžete také sami osud popostrčit a začít řešit to, co prostě už bylo potřeba, nebo to, co už sami na svých zádech jen velmi těžko nesete, protože řešení je nadosah a stačí si o něj jenom říct. Překvapením také může být nějaká novinka, která vybízí k dlouhodobé investici, povětšinou časové, energetické, něco nového k učení je na obzoru. Představme si to jako chvíli, kdy v novinách najdete inzerát na kurz, který vás dovede k vysněnému povolání. Můžete v tuhle dobu být otevřeni novinkám, chuti se učit, plně se ponořit do nové práce, nebo jen do všeho, co zrovna budete dělat. S pečlivostí až puntičkářskou můžete udělat během svátků v jakékoliv své oblasti tolik práce, jako snad za celý rok ne. A bez chybičky. Můžete hnízdit, cídit starožitnosti svého života, uklízet úplně cokoliv, byť by to byly jen myšlenky nebo životní přesvědčení. Ale jedno je jisté, vánoční svátky budete chtít mít v klidu, v příjemném prostředí a tak nějak „podle vás“.  A i kdyby to ještě tak nevypadalo, tak jsem si jistá, že další dny přinesou přesně takové změny, které vám tu pohodu do konce roku 2018 přinesou a vyžehlí všechno, co bylo pomuchlané.

ŠTÍR: Cennosti z ruin
Zlomové Vánoce, v nichž budete mít možnost si uvědomit to, co je vám cenné. A co je vám i nabízeno. Tady mám dojem, že vánoční nabídky budou spjaty s minulostí, s nějakou nostalgií a že se jim můžete trochu bránit ve snaze si zachovat svoje dekorum, ovšem za úvahu stojí, jestli to, co si na sobě bráníte, jste skutečně vy, nebo jestli to je nějaký umanutý postoj. Nebo zastaralý postoj. Vánoční události totiž nesou pro Štíry jedno velké poselství – nabízí se skrze změny, snad i změny plánů, jež nemusí být příjemné, něco o mnoho lepšího, i kdyby to zkraje bylo plné prachu z ruin původního. Na jednu stranu se bráníte tomu, co se tu v tento čas děje, či se proti tomu nějak vymezujete, což je rozhodně dobře, protože to dodává ten čistší pohled na věc a následně i ochotu udělat tedy na to vše nějaký názor a… nakonec možná po všech peripetiích přijmout tu skrytou, ale ve skutečnosti velmi velkolepou nabídku, protože uznáte, že na ní může něco být. Nebo že se vám velmi hodí momentálně do krámu.
V každém případě vám Vánoce jsou časem, kdy máte možnost velkých pochopení skrze změny, jež kolem budou probíhat. Ideální čas na životní bilanci, která bude velice účinná, protože zřetelně uvidíte přítomnost klíčového okamžiku v životě, důsledky svých činů a jste schopni prohlédnout i dlouhodobé důsledky toho, co se děje nyní nebo co se chystáte sami udělat a spustit. V neposlední řadě také nezapomeňte, že kartička Spravedlnosti, která vám tu vyšla, velmi zveličuje do budoucna. Nesijte semínka hádek, ani pomluv. Stoprocentně by se to obrátilo časem proti vám. Naopak, sijte dobrá a zdravá semínka do té nově zorané půdy. Úroda bude sladká.

STŘELEC: Přesný návod do nového roku
Na Střelce může padnout kousek únavy, snad ponarozeninové, snad takové bilanční, najednou se tu schází celkem rychlý sled událostí nebo myšlenek, nebo přetížení, kdy mají všeho tak nějak dost a nejradši by byli sami. To dokonce může být tak silný aspekt, že přetěžování povede ke špatnému spaní nebo depresivním pocitům zmaru.  Vy prostě potřebujete dobít baterky. Také to může být o sklizení nějakých minulých činů, v tomto případě spíše dluhů a nesprávných závazků, které prostě už musí samy od sebe říct „dost“. Teď musíte odpočívat. Případné špatné vánoční pocity jsou tu proto, aby vám ukázaly, kde jste zanedbali, patrně sebe samé. Kde jste se rozdali, kde je něčeho moc – je tu extrémní potřeba ticha, klidu, až třeštící hlavy z událostí kolem, kdy vy bytostně potřebujete na něco svého přijít, něco objevit, něco vyřešit a najít svou sílu. Na tohle už má každý Střelec své vlastní metody, vrhněte se tedy do činností a osvědčených postupů, které vám pomáhají ve chvíli, kdy potřebujete dobít baterky. Také se dobře dívejte kolem, protože ty baterky vám může dobít něco nečekaně pozitivního, co byste mohli kvůli enormnímu bránění se tomu hluku a šramotu kolem, přehlédnout. V každém případě je vám tam ke konci období nabídnut pohár plný osvěžení, lásky, a daru, jež nesmírně potěší na duši i na těle.
Pro někoho toto postavení karet může být také o náhlých zvratech, ve kterých se připomenou staré bolesti, aby na ně následně bylo nabídnuto řešení. Ve kterém budete víc spát a odpočívat než kdy jindy a přicházet na souvislosti ve svém životě, jež nemusí být příjemné. Možná zjistíte, že někde jste se zachovali ne moc správně, a pocítíte touhu to napravit. I to je jeden z možných scénářů. Všechno ale končí dobře, situace se napravují až zázračně, ukončují a začínají nové, lepší. Pozorujte v tuto dobu své pocity a hledejte v nitru. Ten tlak a nepohoda může být totiž jen pouhým voláním duše po jakémsi svátečním usebrání, volání silnější než kdy jindy. Protože je třeba, abyste s koncem svátků nepřehlédli přesný návod do nového roku.

KOZOROH: Tak jak dál s rodinou?
Všechno nejlepší přeji Kozorohům a mám dáreček. Kromě Ježíška ještě ten narozeninový balíček a tentokrát plný rodinných výzev. Je možné, že se budete rozhodovat o něčem zásadním v rodině, aby měla takovou formu, kterou potřebujete. Může to mít i dramatickou podobu, kdy se chcete zbavovat toho, co vás okrádá, řešit i partnerské vztahy a důrazně po nich požadovat, aby fungovaly tak, jak mají, aby byl zabezpečen komfort nejen váš, ale i rodiny a celý ten pocit zázemí. Ne všechno bude tak růžové a ne všechno půjde podle vašich plánů a tak tu je malé varování k tomu, abyste nepřilévali olej do ohně tam, kde ještě nejsou věci dostatečně na změny připraveny. Abyste nevyčítali na místech, na kterých vlastně žádná vina není. Je to takový rozpor, který podle mne pramení z únavy nebo chuti mít uklizeno nahonem, velmi rychle, a přitom je tu riziko, že spoustu dobrého v záchvatu úklidu vyhodíte a pak to budete marně po novém roce shánět. Ten vánoční čas je totiž u vás o zpomalení, o vychutnání si vize budoucnosti, která se se jen v tichosti může rozvíjet, rozhodně na ní nemůžete nyní udělat nějaké zásadní kroky a čistky. Tato nutkání k pohybu a škatulkování se prosím pokuste eliminovat a zaměřit se na to, co taková situace může přinést pozitivního – při plném ponoření se do svého nitra spatříte to, co chcete mít navenek. Jak chcete žít, co pro to udělat – a překvapivě se vám tady dostává v tomto čase také výsledku minulých činění a je třeba nepřehlédnout, že tyto výsledky jsou dobrými stavebními kameny budoucnosti.  To samé platí ale i naopak, můžete ve svém nitru spatřit i své bubáky, načež uvidíte, že právě oni vás nutkají k tomu poštvávání svého okolí k dokonalosti a že to téma dokonalosti není ani tak o jiných, ale o vás samotných. O tom, že něčeho je na vás moc, že možná se věnujete jiným činnostem, než kterým chcete, nebo které jsou pro vás efektivní, takže… koště do ruky a zameťte si sami v sobě. Možná to dělá ten přelom narozenin, takže se ničeho neděste, protože pár týdnů po narozeninách se tyhle chvatné, zmatečné a uspěchané energie samy od sebe rovnají do pohody.

VODNÁŘ: Kudy vedou vaše vášně?
Vodnáři mohou během svátků procházet výraznou proměnou. Znít o divně, ale zaměřte se v tomto období na své ztráty za celý rok. Na to, s čím jste se museli rozloučit. Může to být velkolepý obřad rozlučky a když se dívám, do jakého tématu to jde, tak tu je kvalita, zároveň se změněným úhlem pohledu. Mohou to být díky za to, co vám změnilo náhled na svět, lidi, nebo na vaši dominantní situaci v životě. Tento změněný úhel pohledu ale potřeboval patrně dlouho zrát, nebo jeho plné pochopení přichází až s koncem roku. Nese s sebou totiž jednu věc, které se člověk brání. Opravdu něco nově začít. Zdá se, že ale na nové začátky jste více či méně připraveni, prakticky, psychicky a připraven je i osud. Ale přece je tohle pro někoho takový nijaký čas, kdy se starým se ještě pořádně nerozloučil, a nové ještě není dostatečně zralé, aby se o to mohl člověk opřít. Fajn, nyní je třeba, abyste se uvolnili a pluli ve vzdušné energii svého rebelského znamení a možná byli více hraví, více měli nadhled, a více věřili, že budoucnost přijde taková, jaká má. A ona zase bude spojena s jinými povinnostmi, dá se říci, že v tuto dobu máte vzácnou příležitost stát na břehu a nic neřešit. Jen sledovat vývoj.
Kdo má život celkem porovnaný, ten může v tuhle dobu zažít až opojné štěstí z toho, co mu život nadělil, je třeba ocenit, jak jste celý rok zvládli, protože to byli cenné zkušenosti a nyní sem vstupují odměny. Ať už ve formě té volnosti, kterou to všechno nese, nebo ve formě reálných změn, dokonce tu mohou být záchvěvy kvalitního souznění v jakékoliv oblasti, zejména však mezilidské. Náhle uvidíte vedle té Betlémské hvězdy, také to, co je ve vašem životě nutně důležité, co vás naplňuje vášní, radostí, nebo přijdete k náhlému prohlédnutí. A podle něj se posléze v dalších týdnech a měsících můžete začít pomalu zařizovat. Vděčnost – to je to slovo, které s vámi celou dobu hledám. Zaměřte se na vděk a pokoru a vaše Vánoce budou nezapomenutelné pro vaši duši. A možná i pro vaše blízké, protože je možné, že na vaši proměnu nebo nalezení pokory, někdo ve vašem okolí velmi čeká.

RYBY: Vzduchování běží naplno
Ryby už snad mají nový rok! Rozhodně se dá říci, že vás svátky nachází v příjemném rozpoložení, v optimistické náladě a snad i s nějakými praktickými a vysněnými dárky v náručí. Nebo sami bude darovat něco, o čem lze říci, že udělá větší radost tomu, kdo to dal než tomu, kdo to dostal. Protože jste tady se sebou spokojeni a ta spokojenost je doslova nakažlivá pro vaše okolí. Zejména se to týká Rybích mužů, kteří mají možnost hodně hodně napravit, pokud mají někde pocit dluhu. Nebo zase Ryby ženy se mohou dočkat takového jednání od partnerů, či od zaměstnavatele. A od toho všeho se už můžete odrazit dál, naučit se něco nového, využít všechny šance, které tady jsou. Dokonce mi přijde, jako by vám osud měl doručit do schránky inzertní noviny s nabídkami, které budou jedna vedle druhé prostě neskutečné! Něco tak dokonale na míru a pro radost – tak dokonale spojená radost s praktickou stránkou, že tohle je období, které se jen tak nevidí. Nezapomenutelný čas, v němž se vyplatí nahlížet na to, co se kolem vás děje, volně, nezávazně, skoro bych se svou povahou řekla, až nezodpovědně. Ano, to se vyplatí, protože vás to paradoxně nějak usadí na trůnu té zodpovědnosti. Může to být nabídka učiněná v legraci, která ale dopadne na úrodnou půdu a velmi vám posílí reputaci. Může to být splněný sen, něco malého, impuls, který chytnete a víte, že s tímhle malým drahokamem chcete strávit celý následující rok. Jednoduše, chcete si to užít! A tak si to užijte po svém. Máte k dispozici čisté nové akvárium, vzduchování běží naplno, barvy v akváriu jsou duhové až opojné, co chtít víc. Pravá sváteční nálada, která vám, milé Ryby, může přinést nečekané bonusy a dary, které by bez srdečné otevřenosti ale nepřišly. Možná i kolem vás, podobně jako u Vodnářů, čeká někdo/něco kolem vás a číhá na tu uvolněnou náladu, aby to k vám mohlo blíž.





Oblíbené příspěvky