Melinda Folse: Konečně mám koně

Mimo jiné tato kniha naučí vyřadit ze života přebytečné věci, únavu z nesmyslného žití a přivede vám do života pořádného bujného oře! No, možná to bude kůň klidnějšího charakteru, ale bude to vaše druhé já! Ačkoliv je to kniha určená prvotně pro ty, kdož si chtějí pořídit na stará kolena koně, velmi mnoho z ní vytěží i všichni ostatní. Ten kůň totiž může být úplně něco jiného. Po čem jste celý život toužili a co vám nějak uteklo mezi prsty a zachumlalo se do černé vaty strachu. A čas tomu jen přisadil – „na to už jsem příliš stará?“

Vážně?
Já bych se s tím zas tolik neoháněla, protože milé dámy, přiznejte si to. Když si to říkáte nyní, tak to ještě tak úplně není pravda, ale za deset patnáct let to pravda být může. A pak už s tím nepůjde vůbec nic dělat!

Průvodce koupí koně, který vám stojí v 13. komnatě!
Kniha je hluboce spojena s ženskou duší. Sama autorka říká, že jezdectví je ve středním věku spíše než sportem takovou duchovní cestou. A věřím, že to má úplně jiné kvality, než když s jezdectvím začínáte ve dvaceti. Tak je to ale s každým naším snem, který zůstal z různých důvodů uzamčen v nějaké té třinácté komnatě a pečlivě ho střeží milion důvodů, proč ho opravdu, ale opravdu není dobré realizovat.


Koně jsou skvělým příkladem, zejména pak jejich terapie
Jsem si jistá, že mnoho žen zná podobnou situaci. Jen se neodehrává u koní, ale mezi lidmi. Paní „Neviditelná“.
 „M Cormicková čekala. Moji spoluúčastníci čekali. A tak jsem se zhluboka nadechla, shromáždila svoje „vnitřní cosi“, soustředěně se zadívala klidně na plec a co nejrozhodněji k ní vykročila. Nepohnula se. Ani se na mě nepodívala. Kdyby ji to napadlo, nejspíš by zívla. Všichni se zasmáli.
„Ukážu vám, jak to myslím,“ řekla McCormicková. Rozvážně se vydala ke klisně. Ta zvedla hlavu a udělala dva kroky do strany. Něco na její reakci nám vyrazilo dech. Bylo nám jasné, že kůň cítil změnu energie, která z McCormickové vyzařovala. Ještě jsem nevěděla, jak to získat, ale okamžitě jsem pochopila, že to, co klisnu přimělo se pohnout, je přesně tím, co schází mému životu.
„Když ztratíte kontakt se svou základní osobností, ztratíte také možnost uvažovat a chovat se jako to, čemu říkám vaše vnitřní klisna,“ vysvětlila McCormicková. Pokud obnovíte tuto vnitřní sílu, vaše jednání bude mít dopad. „Dá vám to schopnost pohnout světem nejen v malém měřítku,“ upřesnila. „Nejde o agresi, ale o vnitřní autoritu. Musíte vědět jistě, kdo jste a co chcete, a s ničím menším se nespokojit.“
„Když jim dáte jenom trochu šanci, koně vaše autentické já vyvedou na povrch a posílí je,“ tvrdí Linda Kohanová, autorka knihy S koněm mezi světy. „Jako kdyby čekali celé tisíce let, jen aby nás překvapili a připomněli nám, kým opravdu jsme – částečně asi proto, aby měl kdo ocenit, kým doopravdy jsou oni.“

Kůň je totiž prověrka vaší duše. Přesně pozná, jací doopravdy jste. Autorka zvolila toto téma nikoliv náhodou, protože je neuvěřitelné množství žen, které nějak přežily mládí, zbytek života věnovaly své potřebnosti v rodině, ale jejich malá holčička, která si o něčem kdysi snila, zůstala po celé ty roky nevyslyšena. 

A může to potom působit i mimo jiné – doživotní nízké sebevědomí a nedostatek toho vlastního náboje, jiskry, ohně – něčeho, čemu Melinda Folse říká „vaše vůdčí klisna“. Ta, která vede celé stádo. Ohnivá, intuitivní a nezmarná duše, která oplývá inteligencí, protože ví, instinkt jí říká kudy dál. Víme to my?
Praktická kniha pro koňařky, praktická kniha pro hledačky
Můžeme zůstat v životě mezi generací „zatracených“ a ztracených, ale také se můžeme připojit k těm, kteří se hledají a možná se najdou. Rozhodně se v takovém případě několika násobně zvedá pravděpobnost, že se vám to podaří, než když zůstanete napospas střednímu věku. Vezměte svého „koně“, nebo si třeba toho koně kupte, jděte za svým snem. Koňařky ocení tuto knihu jako úžasný praktický návod promyšlený do detailů a uzpůsobený překladem českému prostředí a trhu a našim zvyklostem, nekoňařky ocení tón a jemné pobízení, kterým autorka doslova rozžehne jiskru chuti si ten život opravdu užít!

O autorce:
Melinda Folseová je spisovatelka, editorka a copywriterka, která se posledních dvacet let snaží být ženou, co pomocí síly slova vytváří příběhy, které mění svět. Jako malá snila o koních, ale až o mnoho let později se odhodlala svůj sen konečně naplnit. Cestu za ním se rozhodla zachytit i v knize, kterou držíte v rukou. Jak sama říká, napsala ji, protože je to přesně to, co jí chybělo, když se chystala ve 45 letech zpět do sedla. Trochu osobních příběhů, trochu své svépomoci, ale hlavně spousta praktických informací.

Melinda Folseová žije v Texasu v USA se svojí rodinou, do které patří i dva koně, kteří jí každý den připomínají, co je opravdu důležité. www.melindafolse.com

Oblíbené příspěvky